Basistraining Beroepsethiek Jeugdzorgwerker

Wat doe je als een cliënte tegen je zegt te willen vluchten uit de jeugdgevangenis? Of als de leiding jouw team opdrachten geeft die volgens jou haaks staan op je beroepsethiek? In deze training voor uitvoerende jeugdzorgwerkers staan de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker, het tuchtrecht, professionele autonomie en alle implicaties voor het dagelijks werk centraal.

Professionele autonomie is een belangrijk thema in de Jeugdwet. HBO-geschoolde jeugdzorgwerkers zijn daarom verplicht om aan te tonen dat zij bekend zijn met de beroepsstandaard (de beroepscode). Deze training richt zich op het herkennen en analyseren van morele dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met behulp van een stappenplan leren de deelnemers structuur aan te brengen in de materie. Dit geeft handvatten bij het omgaan met ethische dilemma's, zowel in het werken met cliënten als in relatie tot de werkgever. Voorbereidende opdrachten op basis van casuïstiek zijn onderdeel van de training.

Doelgroep
Professionals (HBO), geregistreerd als jeugdzorgwerker

Leerdoelen van de training

  • Inzicht in professionalisering van de jeugdzorgwerker
  • Kennis van de beroepscode
  • Kennis over het tuchtrecht
  • Inzicht in hoe gestructureerd om te gaan met ethische dilemma’s in de praktijk

Eisen beroepsregistratie
De combinatie van Basistraining en de Verdiepingstraining komt tegemoet aan de eisen voor beroeps(her)registratie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Meer informatie

De beroepscode
De beroepscode is gedefinieerd door professionals op basis van ervaringen met ethische dilemma´s in de praktijk. De BPSW is als beroepsvereniging en vertegenwoordiger van professionals eigenaar van de Beroepscode Jeugdzorgwerker.

Praktische informatie
Duur: 3 uur training, 1 uur voorbereiding
Punten: 6 SKJ registerpunt en een certificaat
Aantal deelnemers: maximaal 15

Inschrijven?
In de BPSW-agenda kun je zien of de training (binnenkort) op het programma staat. Hier vind je ook meer informatie over locatie, prijzen en tijden.

Incompany
Deze training kan ook incompany worden gevolgd. Interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kosten incompany: € 900,-