Cliënten

Klachten over Maatschappelijk werkers

Als u niet tevreden bent over de manier waarop een BPSW-lid hulp heeft verleend, kunt u dat bespreken met de betrokken maatschappelijk werker. Een professional werkt volgens de Beroepscode voor de maatschappelijk werker. Hij of zij en/of de instelling waar de maatschappelijk werker werkt, hoort in het bezit te zijn van de Beroepscode. Vraag uw maatschappelijk werker hiernaar!

Mocht u er samen niet uit komen, en heeft u het idee dat uw maatschappelijk werker zich niet aan de Beroepscode houdt? Dan is het mogelijk dat u een schriftelijke klacht indient tegen het BPSW-lid bij het College van Toezicht, een onafhankelijk tuchtcollege (Leidseweg 80, 3531 BE Utrecht).

Leden van de BPSW hebben een lidmaatschapsnummer. Vraag hier zelf naar. Of u kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. navragen of uw hulpverlener lid is bij de BPSW.

Ook maatschappelijk werkers die geregistreerd staan in beroepsregister van Registerplein ( voorheen BAMw) vallen onder het verenigingstuchtrecht van de BPSW. Op de site van Registerplein staat een overzicht van geregistreerde professionals.

Klachten over Jeugdzorgmedewerkers
Voor informatie over klachten met betrekking tot medewerkers in de jeugdzorg verwijzen wij u naar Stichting Kwaliteitsregister Jeugd www.skjeugd.nl.  

Als het College van Toezicht tot een uitspraak is gekomen worden partijen (onder voorwaarden) in de gelegenheid gesteld in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Dit beroep wordt ingesteld bij het College van Beroep (meer informatie over de beroepsprocedure). Onder jurisprudentie treft u de meest recente uitspraken aan1.

1) Zaaknummers met de letter T in de naam verwijzen naar uitspraken van het College van Toezicht; zaaknummers met de letter B naar uitspraken van het College van Beroep.