Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand

Gastcollege Gijs Jansen TIME TO ACT!

x
Vrijdag, Maart 24, 2017 13:30 - 16:30

De BPSW - school organiseert op vrijdag 24 maart 2017 een gastcollege door Gijs Jansen

TIME TO ACT !

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe, veelbelovende therapievorm die razendsnel terrein wint binnen de psychologie. Wat is ACT en hoe kun je dit bevrijdende gedachtegoed in je eigen leven toepassen en vooral: hoe kun je deze prachtige technieken vervolgens gebruiken in je werk als professional? Wat maakt ACT anders dan RET en wat is de visie van ACT op ons denken en voelen? Deze vorm van gedragstherapie richt zich niet rechtstreeks op het reduceren van psychische klachten, maar op het functioneel leren omgaan ermee.
Tijdens deze workshop zul je uit de illusie van het denken worden gehaald, waarna je in het echte leven kunt gaan duiken.

Doelgroep
Time to ACT is bedoeld voor sociale professionals die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan.

Inhoud van de workshop
Op basis van het boek ‘Time to ACT’ geeft Gijs Jansen een uiteenzetting van wat ACT wel en wat het niet is. Met een kleine greep uit de geweldige grote bron van metaforen, oefeningen en technieken laat hij je vervolgens op een ervaringsgerichte manier weten wat ACT precies is.
Hierdoor zul je gaan twijfelen aan veel van de overtuigingen die je voorheen had over ons denken, voelen en handelen. Laat je meeslepen door dit prikkelende, verrassende gedachtegoed en je zult voor altijd besmet raken.

Over Gijs Jansen
Psycholoog Gijs Jansen raakte gefascineerd door Acceptance and Commitment Therapy (ACT), studeerde er op, schreef er boeken over (onder andere met mede-auteur Tim Batink het boek Time to Act) en behandelt er mensen mee. Gijs Jansen is sinds 2003 gespecialiseerd in de Acceptance en Commitment Therapie (ACT).
Hij was tot september 2013 docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en heeft een eigen praktijk voor therapeutische training. Hij is ook de auteur van zelfhulpboeken zoals Denk wat je wilt, doe wat je droomt, Laat los en Mindfulness for the road en hij heeft diverse artikelen gepubliceerd. Gijs Jansen is daarnaast opleider en trainer.

Praktisch
Datum Vrijdag 24 maart 2017
Tijd Van 13.30 - 16.30 uur (welkom vanaf 13.00 uur)
Locatie Vergadercentrum Domstad, Van Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
Kosten Leden BPSW: € 65,00. Niet-leden: € 103,-.
Registratiepunten 2 punten voor het opleidingstraject
Contact Jolanda Winters via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug